witam , jestem dosyć nowy na forum i chciałbym wam przybliżyć moją syrene 104 z 1972 roku , więc kupiłem ja we wrześniu 2004r od żony pierwszego własićciela która trzymała ją w garażu na kobyłkach od 1992roku z sentymentu za 550zł i gdyby nie to że jej córce był potrzebny garaż to pewnie stała by tam nadal , a tak to musiała się jej pozbyć ,właśćcielka opowiadała ze podróżowali nią po całej europie (czechy , słowacja ,chorwacja , belgia itp). po nabyciu syrenka stała umnie w garażu do bożego narodzenia 2004r wtedy ją odpaliliśmy zrobiliśmy nią około 2km i zaczeliśmy rozbierać do remontu blacharskiego , niestety nie posiadam na ta chwile żadnych zdięć z tamtego czasu jedna było zrobione kilka na starym aparacie i musze poszukać , syrena została rozebrana do zera , zaprowadzona do blachaża który podorabiał wszystkie elementy i po wspawywał , ( naprawde profesjonalnie wykonał swoją robote ) następnie została zakonserwowana i postawiona w garażu "bu babć" na około 2 lata po tym czasie w wolny wakacyjny czas wziołę się za szpachlowanie(została wyszpachlowana i dotarta praktycznie na gotowo ) i stała tak aż do września 2009 gdy , natrafiła się okazja oddać ją do lakiernika , i takim sposobem została pomalowana i odebrana 28 lutego 2010roku i od tej chwili zaczeło się ostre składanie z kumplem aby wyrobic się z nią na wesele wujka -05-06-2010 r poniesze zdięcia przedstawiają syrene w trakcie skaładania z 14 marca i z wesela gdy była jusz gotowa ps. narazie tylko zdięcia ze składania bo niemożna więcej jak 4 zdięcia wsadzić na tym forum , niebawem bendą zdięcia jej w całej okazałość
O, sobowtór czy inny sobotwór mojej -1-0-4- Ale chyba lepiej wykonana, bo mi się trochę spieszyło, więc wyszło jak wyszło. Syreneczka super, ciekawe co moja powie jak bliźniaczkę zobaczy.
Gratulacje!
_________________ W uszach świst, w oczach mgła, na liczniku dwajścia dwa!
Kolego co do dodawania fotek. To jeśli już dodasz 4 fotki to wysyłasz posta, a następnie piszesz do niego odpowiedź. I wtedy jako że dwa ostatnie posty są Twoje to automatycznie są łączone w jeden
Pomógł: 21 razy Dołączył: 14 Mar 2010 Posty: 2021 Skąd: Pionki
Wysłany: 2010-06-27, 20:55
adameo2 napisał/a:
Syrenka elegancka i czekamy na więcej zdjęć
Kolego co do dodawania fotek. To jeśli już dodasz 4 fotki to wysyłasz posta, a następnie piszesz do niego odpowiedź. I wtedy jako że dwa ostatnie posty są Twoje to automatycznie są łączone w jeden
Więc możesz zdjęć dodawać wiele
wiem o tym żeby dodać odpowieć ze zdięciami ale u mnie w odpowiedziach jak ładuje zdięcie błędy jakieś wyskakują z forum ale spokojnie prosze o cierpliwość jutro o tej porze napewno już bendą , pozdrawiam
_________________ Robota musi być wykonana dobrze, a nie źle!
http://odrdzewiacz.fora.pl/
Forum ODRDZEWIACZ pojazdy zabytkowe- rzemiosło, fotoporadniki, techniki renowacji,odnawianie krok po kroku, remonty, technologie www.facebook.com/ForumOdrdzewiacz
Pomógł: 21 razy Dołączył: 14 Mar 2010 Posty: 2021 Skąd: Pionki
Wysłany: 2010-06-29, 21:40
motonita napisał/a:
no no:) ale ja to powiem ze nie orginalne;p
wiem że może odbiegają od orginału ale niestety " orginału " wogule nie było był tylko jeden tylny boczek w całość i przednie fotele porwane i tylne siedzisko równierz porwane , a oparcie całkiem z innej parafi , wiec musiałem wszystko robić od podstaw a starałem się wzorowaci na orginale , bo boczki były ciemno szare a fotele czarne
Wrażenia z jazdy niezapomniane Wiem bo jechałam nią do ślubu, z drogi podporządkowanej nasza droga zrobiła się drogą z pierwszeństwem przejazdu heheh i wszystko już chyba jest jasne, dodam jeszcze że nie było gościa weselnego który nie zrobił by sobie zdjęcia z syrenką. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum