Kupię łożyska igiełkowe
Moderatorzy: hebel, syreniarz1992
-
Kupię łożyska igiełkowe
Kupię łożyska igiełkowe stopy korbowodu do 105
Re: Kupię łożyska igiełkowe
Nie ma takich łożysk.
"Samochody Syrena nie są na pewno pojazdami na wskroś nowoczesnymi" mgr inż. Z. Glinka
-
Co znaczy ni ma takich łożysk
To co napisał, nie ma i już.
W stopie są kulkowe...
W stopie są kulkowe...
...no i poszedł biedaczysko, po szerokim szukać świecie czegoś, co jest bardzo blisko.
-
Tydzień temu kupiłem nowy korbowód z łożyskiem i sworzniem nówka z PRL
-
A niby jakie łożyska kulkowe wymiary
W stopie korbowodu 105 jest "domowej" roboty ułożyskowanie na rolkach. To jest aluminiowy koszyk i rolki. Koszyk był robiony osobno przez fabrykę silników w Bielsku. Rolki były i są dostępne luzem na rynku. Takie łożysko+sworzeń+korbowód było kiedyś dostępne tylko jako komplet. W katalogu części masz to pokazane.
Jeszcze raz - samo osobne łożysko o takich wymiarach i tego typu nie istnieje. Jak kupiłeś komplet to możesz sam sobie to wszystko zobaczyć.
Jeszcze raz - samo osobne łożysko o takich wymiarach i tego typu nie istnieje. Jak kupiłeś komplet to możesz sam sobie to wszystko zobaczyć.
"Samochody Syrena nie są na pewno pojazdami na wskroś nowoczesnymi" mgr inż. Z. Glinka
Koledzy, mówicie o główce, w stopie są kulkowe...
...no i poszedł biedaczysko, po szerokim szukać świecie czegoś, co jest bardzo blisko.
-
Dzięki za uświadomienie lecz to ja wiedziałem mam rozebrany wał na części . Ale różnie w życiu bywa może ktoś ma. A propos koszyczków jeśli silnik bardzo długo stoi dostanie się wilgoć aluminium się utleniania i koszyczek się nie nadaje .
ok Gieroy dzięki za informacjeGieroy pisze: ↑2025-01-27, 16:55 W stopie korbowodu 105 jest "domowej" roboty ułożyskowanie na rolkach. To jest aluminiowy koszyk i rolki. Koszyk był robiony osobno przez fabrykę silników w Bielsku. Rolki były i są dostępne luzem na rynku. Takie łożysko+sworzeń+korbowód było kiedyś dostępne tylko jako komplet. W katalogu części masz to pokazane.
Marcin Możejko: "zaatakuj Mazura na nekli. chcemy go sprowokować i zniszczyć." - prezes Fundacji im. Cezarego Nawrota