Tulejka/uszczelka gumy przegubu
Tulejka/uszczelka gumy przegubu
Czy ma ktoś pomysł czym zastąpić albo jak usprawnić żeby nie puszczała smaru.
"Samochody Syrena nie są na pewno pojazdami na wskroś nowoczesnymi" mgr inż. Z. Glinka
Re: Tulejka/uszczelka gumy przegubu
Jeśli nie ma luzu między półosią a tulejką i nie masz za dużo smaru w osłonie to w zasadzie nic nie powinno wyciekać, te dwa elementy mogą być odpowiedzialne za wyciek . Ewentualnie za rzadki smar.
Junak M1o Syrena 104
mój mail: panbabcia@o2.pl
Jak daję gęstszy smar to kiepsko smaruje przeguby. Jak dam rzadszy to wycieka. Luz to tam zawsze jakiś jest bo to się obraca, dodatkowo po jakimś przebiegu ten luz powiększa się.
"Samochody Syrena nie są na pewno pojazdami na wskroś nowoczesnymi" mgr inż. Z. Glinka
Ja mam nawet nie pomysł a skuteczne rozwiązanie rodem z poprzedniej epoki. Napisałem Ci w wiadomości prywatnej + zdjecia. Daj znać co o tym myślisz. Tylko konstruktywna krytyka bez hejtu.
Marcin Możejko: "zaatakuj Mazura na nekli. chcemy go sprowokować i zniszczyć." - prezes Fundacji im. Cezarego Nawrota
To może się podzielisz w szerszym gronie, każdy chętnie zobaczy.
...no i poszedł biedaczysko, po szerokim szukać świecie czegoś, co jest bardzo blisko.
Czasem takie sposoby są najlepsze.
Junak M1o Syrena 104
On tu już kiedyś był zbanowany na tym forum, potem tworzył wiele kont.
Teraz też zasługuje na dożywotniego bana.
Teraz też zasługuje na dożywotniego bana.
Xawery Wrawski uspokój się.
Marcin Możejko: "zaatakuj Mazura na nekli. chcemy go sprowokować i zniszczyć." - prezes Fundacji im. Cezarego Nawrota
kiedy nowy filmik na YouTube