Tak przypuszczałem ze to może być tylko od wewnątrz ta różnica
Mogę od razu wytłumaczyć w czym widZialem problem:
Na tym wybrzuszu bocznym co idzie od rynienki do 20 cm wgłąb dachu (krótko mówiąc na bocznych okraglosciach) są takie zmarszczki jakie ma np balon który prawie nie ma powietrza po 20 dniach leżenia
Już się zastanawiam skoro tak dużo mówicie o szpachlowaniu
To nawet może to być fabryczne
Albo jeśli nie to bym wziął palniki acetylenowe i na ciepło metoda koleczkowa doklepal jak rzeźbiarz po czym zasZpachlowal
Najlepiej zrobię w styczniu zdjecia
[ Dodano: 2017-12-10, 03:42 ]
SyrHarMer pisze:Odnośnie dachów - nie słyszałem, żeby różniły się !
Klapa tylna - (z dwóch krótkich jedną długą), - teoretycznie tak, ale jak to wyjdzie w praktyce tego nie wiem ! Ale jeżeli jest iskierka nadziei, że odtworzysz długą to zrób to !
TO JEST ORYGINAŁ I BEZ WZGLĘDU NA NAKŁADY - RATUJ JĄ !!!
A ratować należy wszystkie możliwe do uratowania elementy, żeby nie przyszła pokusa, że w zasadzie przecież ze 105 można zrobić 101 !!!
Przeszczepy to zło konieczne w przypadku, gdy nic innego nie można już zrobić !
Fakt też jest niezaprzeczalny, że dokumentacja zdjęciowa przy odbudowie starszych modeli daje dowody zdjęciowe co podnosi wiarygodność w odbudowie i realnie podnosi wartość pojazdu !

Dzięki
JesZcze dodam ze już druga osoba radzi odbudować te klapę
Teraz tak:)
Jak będę w Polsce to zrobię zdjęcia dokładne i z bliska
No ale oczywiście bez zdjęć nawet większość już wie ile kilo drutu spawalniczego trzeba w tej sytuacji puścić
Koncepcja pierwsza moja od samego początku zakłada ze auto się załata dokupujac lub dosztukowujac elementy zgodne ze 101 trochę jak rzeźbiarz artysta lub kupując od artysty co dziś takie elementy produkuje
No ale skoro chcecie
Wyobrażam sobie
Ze budzę się w szpitalu(niech będzie po wypadku)
A tu chirurg mi mówi:
Założono panu tylko 5735 małych szwów
Wziąłem jeszcze po uwagę :
Koncepcja 2
znalazłbym budę zdrowa 105 i wycinal z niej większe kawałki tam gdzie potrzeba
przykład :jest rant bagażnika do zrobienia i podszybie tylne
Do tego kupić podłogę 101 czego buda 105 nie da