Sezon 2022 rozpoczęty
Moderator: vikadan
Sezon 2022 rozpoczęty
Czas już zaczynać nowy sezon. Zapodaję link do krótkiego 3,5 min. video z pierwszej przejażdżki w tym sezonie. Na początku świąteczne choinki a w połowie małe demo zalet dodatkowych halogenów w bolidzie.
https://www.youtube.com/watch?v=_aanVKR2CF4
Forum śpi więc może to rozrusza niektórych i zachęci do akcji.
https://www.youtube.com/watch?v=_aanVKR2CF4
Forum śpi więc może to rozrusza niektórych i zachęci do akcji.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2022-01-10, 06:44 przez Gieroy, łącznie zmieniany 1 raz.
Halogeny przeciwmgłowe metalowe Zelmoty. Bez przekaźników.
W specyfikacji rajdowej mam jeszcze dodatkowo dalekosiężne Wesemy (plastikowe).Taki zestaw to dopiero dobrze daje - normalnie pali trawe na poboczu
Myślę, że gdybym miał alternator to byłoby jeszcze jaśniej ale jeżdżę na fabrycznej prądnicy.
W specyfikacji rajdowej mam jeszcze dodatkowo dalekosiężne Wesemy (plastikowe).Taki zestaw to dopiero dobrze daje - normalnie pali trawe na poboczu
Z Kanady. Zeby było wiadomo gdy wyjeżdżam za granicę to mam liść klonowy na szybie.ratystast pisze:To z USA czy z Kanady widoczki?
"Samochody Syrena nie są na pewno pojazdami na wskroś nowoczesnymi" mgr inż. Z. Glinka
Kangur to załóż im skarpetki, jakiś płaszczyk i...jazda...i nie zapomnij o jakimś energetyku do zbiornika ... 

Junak M1o Syrena 104
mój mail: panbabcia@o2.pl
Wręcz przeciwnie - trzeba wyjeżdżać, śnieg to tylko woda.Kangur pisze:żal wyjeżdżać
Moje najnowsze wideo z przygotowań do Monte Carlo

Dałem też test na spostrzegawczość w 1:18.
https://youtu.be/T-jpt6ieGAc
"Samochody Syrena nie są na pewno pojazdami na wskroś nowoczesnymi" mgr inż. Z. Glinka
- syreniarz1992
- -#Weteran
w Polsce to z reguły nasycony roztwór chlorku sodu pływa po ulicachGieroy pisze:Wręcz przeciwnie - trzeba wyjeżdżać, śnieg to tylko woda.Kangur pisze:żal wyjeżdżać
Moje najnowsze wideo z przygotowań do Monte Carlo. Ważne obserwacje co trzeba usprawnić aby dobrze bawić się na śniegu.
Dałem też test na spostrzegawczość w 1:18.
https://youtu.be/T-jpt6ieGAc

Kolega kupił sobie radiowóz i teraz upalamy razem.
[ Dodano: 2022-06-19, 23:06 ]
Ponieważ forum śpi - praktycznie nikt nigdzie nie jeździ i nic nie robi - to wrzucam parę fotek luźno związanych z Syrenami. Byłem dziś na małym pokazie ale była tam tylko jedna Syrena
[ Dodano: 2022-06-19, 23:06 ]
Ponieważ forum śpi - praktycznie nikt nigdzie nie jeździ i nic nie robi - to wrzucam parę fotek luźno związanych z Syrenami. Byłem dziś na małym pokazie ale była tam tylko jedna Syrena

Ostatnio zmieniony 2022-11-10, 05:41 przez Gieroy, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak toGieroy pisze: ...Ponieważ forum śpi - praktycznie nikt nigdzie nie jeździ i nic nie robi...

Nie wklejam relacji ale.. jak co roku, przejechałem już dwa Rajdy w tym sezonie- w maju na Zamku w Rydzynie:

A ponieważ I Runda Mistrzostw Polski Pojazdów Zabytkowych w Lublinie nie odbyła się, to dopiero w ubiegły weekend przejechałem cały Rajd MPPZ w Tarnowie:

W tym roku trasy dwudniowego Rajdu spod Tarnowa znowu zachwyciły , mimo że kilkukrotnie było naprawdę ostro pod górę

Dodatkowo w sobotę, zamknięto blisko 2 kilometrowy odcinek dwupasmowej jezdni w centrum Tarnowa, gdzie odbyła się próba sportowa

Nie ma zlituj..

"Syrenę skonstruowaliśmy w warunkach trudnych. Jest ona kompromisem (..) stanowi więc niejako produkt uboczny i tylko w ten sposób mogła się ukazać" Mgr inż. Karol Pionnier
Re: Sezon 2022 rozpoczęty
Z okazji, że forum syreniarzy odżyło (bardzo dobrze
) urządziłem mały rajd jesienny. Miejscowe chłopaki powyciągali swoje szybkie fury żeby razem ze mną poupalać trochę po okolicy.

Gieroy Ty nie pozwalaj tak bezkarnie by ,, byle co " fotografowało się z Twoją ,,Królową" szos...

Junak M1o Syrena 104
No Gieroy ! - Jak za oceanem dowiedzieli się, że Forum ruszyło to co dopiero w RP ! Pewnie wszystkim którym po drodze z Forum już wiedzą ! A widać, że trochę się rozkręca !

Roman roman.bloszyk@gmail.com 799 860 545
KATALOGI CZĘŚCI ZAMIENNYCH
Syrena 100, 101, 102 na płycie CD
Wydanie I 1959r i wydanie II 1962r
KOSZULKI Z NADRUKIEM
Dla Syreniarzy - wszystkie modele i roczniki
i dziewęć pozostałych aut z PRL
KATALOGI CZĘŚCI ZAMIENNYCH
Syrena 100, 101, 102 na płycie CD
Wydanie I 1959r i wydanie II 1962r
KOSZULKI Z NADRUKIEM
Dla Syreniarzy - wszystkie modele i roczniki
i dziewęć pozostałych aut z PRL
Sezon 2022 zakończony. Fabryczny silnik wyskakuje i na jego miejsce będzie eksperymentalny silnik nowej generacji S31 EvoII.
Ten fabryczny chodził nieźle, ale bardzo puszczały w nim przednie pierścienie wału i w związku z tym cała komora silnikowa była zapaskudzona olejem. Dostanie nowe pierścienie od siłownika Ursusa C360.
Ten fabryczny chodził nieźle, ale bardzo puszczały w nim przednie pierścienie wału i w związku z tym cała komora silnikowa była zapaskudzona olejem. Dostanie nowe pierścienie od siłownika Ursusa C360.